Prefabraamdorpel elementen plaatsen

Bent u handig met een zwaaihaak, mortel en een waterpas? Dan is het plaatsen van prefabraamdorpels zeer eenvoudig. Hieronder leggen wij u kort uit hoe u raamdorpel elementen bestelt en plaatst. Het gewicht bij gebruik van een standaard dorpelsteen is ongeveer 10kg/m1.

Wij verlijmen de stenen met een lijm welke tegelijkertijd dient als voeg. Dit zorgt voor een duurzame voeg die harder is dan de steen zelf. Het uitspoelen van een cementvoeg, zoals dat bij de oorspronkelijke toepassing van raamdorpelstenen bijna gebruikelijk is, behoort daarmee tot de verleden tijd. De hak (ook wel klik genoemd) wordt helemaal meegevoegd; zogenaamd ‘vol en zat’. Dit is met traditioneel aanbrengen bijna niet mogelijk. Het komt zowel de kwaliteit als effectiviteit ten goede en geeft een betere waterafslag.

Stap 1: Afmetingen

Voordat u een raamdorpel kunt samenstellen, heeft u de juiste afmetingen nodig. Dit kunt u eenvoudig zelf doen met behulp van deze instructies. Komt u er niet uit, neem dan contact met ons op.

Stap 2: Samenstellen

Als u de juiste maten heeft kunt beginnen met het samenstellen van de gewenste raamdorpel. Volg de stappen in de configurator en voeg één of meerdere raamdorpels toe aan uw winkelwagen.

Wij maken de Prefabraamdorpel elementen in lengtes tot 3 meter per element. Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u gewoon de totale lengte ingeven per sectie, ook als dit meer is dan 3 meter. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat er onnodig meerdere passtukken in komen. Dit doet niet onder aan de kwaliteit, maar is optisch minder mooi!

De gemiddelde levertijd is ongeveer 15 werkdagen.

Stap 3: Monteren raamdorpel

Bij het plaatsen is het belangrijk dat de klik van de raamdorpel in het hart van de sponning ligt. Zorg er voor dat de waterslagen niet tegen het kozijn aan liggen voor een goede ventilatie.

Bij het plaatsen van een verstek legt u deze er als eerste in, daarna volgen eventuele aansluitende elementen. Na het plaatsen en controleren of alles waterpas ligt kunt u de voeg onder het raamdorpel element uit te krabben. De voeg om de prefabraamdorpel elementen aan elkaar te leggen kunt u vullen met het meegeleverde potje voegsel. Even uitwassen en u bent klaar!