Meten is weten!

Voordat u kunt beginnen met het samenstellen van raamdorpels, heeft u de juiste maten nodig. Deze kunt u eenvoudig zelf opmeten met onderstaande instructie. Ook is het mogelijk om uitgebreide schematische tekeningen te downloaden welke u als voorbeeld kunt gebruiken bij het opmeten van uw situatie.

Hart klik maat (nieuwbouw)

De maat die wij aanhouden bij het maken van uw raamdorpel element is de zogeheten ‘hart-klik-maat’. Dit is het punt van de dorpelsteen waar deze in het midden van het kozijn (de sponning) geplaatst wordt. Heeft u met een in- of uitwendige hoek te maken dan is het dus belangrijk dat u op de juiste plek de maat opneemt.

Bestaande raamdorpel opmeten (tot aan de punt)

Het is ook mogelijk om uw bestaande raamdorpel aan de buitenkant op te meten. Let er op dat u dit duidelijk aangeeft bij het configureren van uw prefabraamdorpel.

Wat is de Neggemaat?

De negmaat of wel neggemaat meet u van voorkant van het kozijn tot aan de voorkant van de gevel. Dit is dus de diepte van de kozijn ten opzichte van de gevel. Voor het bepalen welke diepte dorpelsteen u nodig heeft kunt u de volgende richtlijn aanhouden;

  • Neggemaat tot 20 mm – 105 mm dorpelsteen
  • Neggemaat 25 tot 45 mm – 130 mm dorpelsteen
  • Neggemaat 50 tot 75 mm – 160 mm dorpelsteen (standaard)
  • Neggemaat 80 tot 100 mm – 180 mm dorpelsteen
  • Neggemaat 100 tot 130 mm – 215 mm dorpelsteen
  • Neggemaat 130 tot 195 mm – 250 mm dorpelsteen

Niet alle afmetingen zijn opgenomen in de configurator of direct uit voorraad leverbaar. Het kan zijn dat deze op maat geproduceerd moeten worden. Heeft u vragen over een specifieke afmeting, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geef de totale lengte op per element!

Wij maken de Prefabraamdorpel elementen in lengtes tot 3 meter per element. Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u gewoon de totale lengte ingeven, ook als dit meer is dan 3 meter. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat er onnodig meerdere passtukken in komen. Dit doet niet onder aan de kwaliteit, maar is optisch minder mooi!

Montage

Prefabraamdorpels zijn eenvoudig te monteren! Het resultaat ten opzichte van de oorspronkelijke toepassing (steen voor steen) is in nagenoeg alle gevallen beter en mooier door de strakke toepassing!

Lees meer over het plaatsen van een prefabraamdorpel