Wat is een raamdorpel?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat een raamdorpel is. Een raamdorpel, ook wel raamdorpelsteen genoemd, maakt onderdeel uit van de gevel van een gebouw. De dorpel zorgt ervoor dat regenwater van de gevel geleid wordt en niet in de fundering lekt. Ook blijft de gevel langer schoon omdat vervuilt water niet direct langs het huis loopt. De naam raamdorpel wordt gebruikt bij stenen en betonnen dorpels. Als ze gemaakt worden van kunststof of metaal spreekt men over een waterslag. Beiden vervullen in de praktijk dezelfde functie.

Bij ons kunt u terecht voor raamdorpelstenen van natuursteen en hardsteen in diverse maten. Selecteer tijdens uw aanvraag de juiste lengte en u krijgt direct via de mail een offerte op maat. Tevens ontvangt u persoonlijke inloggegevens voor onze website waarmee u altijd een overzicht heeft van eerder behandelde offertes en orders.

Raamdorpelstenen van uitstekende kwaliteit

Voor de levering van onze raamdorpelstenen werken wij samen met gerenommeerde bedrijven als Terca en St. Joris. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze raamdorpels garanderen. Met onze raamdorpelstenen maakt u uw woning of bedrijfspand helemaal perfect af.

De juiste raamdorpel kiezen

Het aanbod aan raamdorpels is groot. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren en uit verglaasde en onverglaasde modellen. Het voordeel van natuurstenen en hardstenen raamdorpels is de degelijkheid. Het duurzame materiaal is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en is bijna onverwoestbaar.

Voor elke woning

Dankzij het grote aanbod raamdorpels vindt u altijd een model dat aansluit bij uw wensen. Gaat u binnenkort uw raamdorpels vervangen, ga dan als volgt te werk: meet allereerst de breedte van het kozijn op. Bepaal vervolgens de gewenste hoogte en diepte van de raamdorpel. Het is belangrijk dat alle elementen van de gevel op elkaar afgestemd zijn. Kies daarom ook een dorpelsteen die past bij uw woning. Om het water goed af te voeren, moet de dorpelsteen in een lichte hoek aangebracht worden.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Wij zitten voor u klaar!