Innovative floor

Innovative floor 2019-11-12T06:58:49+00:00

Airofill Innovative Floor Insulation

Een doorbraak in de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het ontwikkelen en in de praktijk brengen van Airofill Innovatie Floor Insulation. Voor het eerst in Nederland heeft de Takkenkamp Groep in samenwerking met Atriensis, Area Wonen, Goed Wonen en Methorst Zuigtechniek de eerste proefwoningen in Veghel en Gemert voorzien van deze unieke manier van constructief dragende isolatie bij traditionele betonvloeren op zand.

Onder de vrij dragende betonvloer van de woning is het zand weggezogen met een speciaal aangestuurde robot. De lege ruimtes zijn vervolgens gescand middels een 3D scanner om de juiste inhoud van het isolatieschuim te kunnen bepalen. Dit alles vind plaats vanaf de buitenkant, aan de voorzijde van de woning om overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken.

Een groot voordeel van deze gepatenteerde techniek is dat de bewoner(s) gewoon kunnen blijven wonen en niet voor een aantal dagen naar een vervangende woonruimte of wisselwoning hoeven. De woning hoeft dus niet ontruimd te worden, er wordt niet gesloopt in de woning en hierdoor kan de bestaande betonvloer met vloerafwerking gehandhaafd blijven. Erg plezierig dus voor bewoners!

Bij woningen gebouwd op zandgronden is de betonvloer vaak op het zand gestort en niet op de fundering gelegd. Zonder kruipruimte. Deze betonvloeren op zand komen voor in grote delen van Nederland. Tot het bouwbesluit van 1983 geen of zeer beperkte isolatie vanuit de bouw. Koude voeten en een hoge energierekening voor bewoners. Een warmtelek dat eigenlijk gedicht dient te worden bij het verduurzamen. Helaas vaak overgeslagen. Tot nu!

De volgende stap

Op naar de volgende proefwoningen! Wij willen graag 10 woningen beproefd hebben om op deze wijze 99% onder controle te hebben voor seriematige aanpak (begin 2020). Door het beproeven kunnen wij ook de businesscase verfijnen om deze uiteindelijk door te werken naar ’n kostprijs.

Meld u alvast aan!

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Marcel van Haren
Verkoopadviseur Zakelijk – Takkenkamp Isolatie
06 151 699 73
marcel@takkenkamp-isolatie.nl

Neem contact op!
Neem contact op!

Marcel van Haren
Verkoopadviseur Zakelijk
06 151 699 73
marcel@takkenkamp-isolatie.nl